Найкращий матеріал для виробництва устілки є шкіра. Для того щоб здешевити виробництво використовують новіші матеріали,а саме шкіркартон  та спеціальний картон.

Шкіркартон—це матеріал, який виготовляють з відходів шкіри шляхом подрібнення і додавання клеїв та інших компонентів . Його використовують  для виробництва якісних устілок та задників. В асортименті є два види шкіркартону:

1)Устілковий.

2)Для виготовлення задників.

Лист має розмір 100см. × 75 см. (0.75м²).

 

Картон виготовлений з целюлози та латексу.

Є декілька виробників картону в світі. В Україні в основному присутній картон фірм: «Texon», «Hikіnorо» (Фінляндія). Фірма «Нова родина» є представником в Україні виробника картону під торговою маркою Kariboard фірми «Hikіnorо» (Фінляндія). Картон  Kariboаrd має декілька переваг перед аналогами інших виробників:

1)      фінський виробник чітко  дотримується декларованих товщин;

2)      ціна його на 5-10% дешевша.

Існує два види картону під маркуванням 901 і 960. Kariboard 901- картон економ-класу. Kariboаrd 960 вирізняється  високою еластичністю і застосовується при виробництві взуття жіночого, супінованої устілки, коли потрібно устілці зберігати форму при високому ломі.  Картони  використовують також  в інших галузях (шкіргалантерея,в-во автомобільних прокладок та ін.).

Є можливість привезти картон різної товщини в діапазоні 0.8мм до 3.0мм під замовлення

Другий вид картону – це жорсткий, твердий картон типу фібра для зміцнення супінованої устілки та виробництва лекал і прокладок до автомобілів. «Нова родина» реалізує картон чеської фірми «Tempel» під торговою маркою Extraflex , який вигідно вирізняється від аналогів на ринку України  ( Bartolli, Merkеns ) дотупнішою ціною. Картон Extraflex виготовлений багатослоєвим методом відливу з картонних і других волокнистих відходів проклеєний синтетичним латексом.  Картон випускається в листах площею 1.65 м². Деякі товщини можуть мати дещо відмінну площу листа. Ціна на одиницю продукції за лист.