Існує багато виробників ТПМ. На ринку України в основному присутні виробники з Китаю(нижча якість при нижчій ціні),Іспанії та Італії(висока якість + висока ціна). Вперше в Україні з’явились  ТПМ З Польщі (Формопласт) 15  років  назад. В дійсності це є устілковий матеріал на спортивне взуття. «Нова родина» реалізує формопласт фірми «Новіта» (Польща)чорного та білого кольору товщ.1 і 1,5 мм. Його використовують для виробництва задників та підносків з тих часів коли був обмежений вибір матеріалів .

З 2000 р «Нова родина»  імпортує з Словенії  ТПМ фірми «Меламін» для ручної та машинної затяжки, які по якості кращі, ніж формопласт із Польщі і Китаю подібні до іспанських та італійських,  але значно дешевші. Маючи кращу якість від китайських аналогів Меламін має ряд переваг,  які роблять його привабливим для виробників взуття.

Характеристика ТПМ Меламін

Petex — це матеріал для ручної затяжки є двох видів, що відображається в маркуванні . Основа матеріалу однакова (нетканий матеріал), різниця становить наповненість смолами та клеєм. Двозначне маркування(10,16,17,20,27,30,40) є економ варіантом, а листи з маркуванням (100,160,170,200,274,300,400) є просочені смолами та клеями в більшій кількості, що покращує якість виробу та полегшує роботу з ним і є дорожчий за попередній на 5-7% . Більшість виробників не бачать різниці при застосуванні ,але деякі вибирають кращий по якості. ТПМ для ручної затяжки Petexпропонується в листах 150см ×100 см(1,5 м²).

Під замовлення можливий завіз іншої товщини

Переваги над аналогічними матеріалами з Китаю

- При затяжці носка і задника добре формується на колодці і дає  достатньо часу затяжчику, щоб затягнути заготовку на колодку.

- Через дві три години після затяжки і приклеювання підошви можна знімати виріб з колодки при цьому носок і задник є сформовані. Це дуже важливо в сезон коли треба робити багато пар. Для порівняння китайський гранітоль  має бути на колодці добу. Це є важливою перевагою продукту , яку потрібно підкреслювати.

Методи підготовки гранітолю PETEX «Меламін» до застосування

1) Розм’якшення готових заготовок відбувається на  парах ацетону без контакту матеріалу з ацетоном(на дно посудини наливається 3-5 мм ацетону ,вкладаються заготовки і закривається герметично  на 2-3 год. Важливо не занурювати заготовки в ацетон для запобігання розчинення смол та клеїв.)

2)Інший метод роботи з продуктом полягає в промазуванні носків і задників вирубаних із гранітолю клеєм з обох боків.

ТПМ для машинної затяжки

Матеріали  для машинної затяжки (можна використовувати і для ручної),так званий термофлекс, можна поділити на дві групи згідно призначення:

1)односторонній – 0.6VK 0.7VK  0.8VK 0.9VK, 10VK, 20VK, 30VK, 60VK  імпрегнований  нетканий матеріал, одностороннє термоклейке покриття. Умови переробки – термічний монтаж при       темп. 120-160 градусів протягом 4-6 сек. під тиском 3-5 бар.

2)двосторонній – 06VK2 ,07VK2 ,09VK2 ,10HK ,20HK, 30HK, 50HK, 10HKE, 20HKE, 30HKE, 50HKE імпрегнований нетканий матеріал, двостороннє  термоклейке покриття.  Умови  переробки – термічний  монтаж при темп. 120-160 градусів протягом 4-6 сек. під тиском 3-5 бар.

3)Окремо можна виділити матеріал для виробництва дорогого модельного взуття (Ping Pong) Termoflex  P80MD і P60MD – це екструдована термопластична фольга і двохсторонній поліефір . Одностороннє термоклейке покриття поліефірним клеєм. Умови переробки-термічний монтаж при темп.  120-160 градусів протягом 4-6 сек. під тиском 3-5 бар.

4)В наявності також спеціалізовані ТПМ CC10і СС20 ,які є тверді та пружні і використовуються  для виробництва танцювального взуття. Існує багато видів інших матеріалів різних товщин, різного покриття ,та сфер застосування, які можна завезти в Україну під замовлення.